Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

" Υποκριτές " (Στο σπίτι ή στο σχολείο)

  Οι " υποκριτές ", όπως τους ονομάζουνε, είναι αυτοί που παριστάνουν τους έξυπνους είτε στο σχολείο, είτε στο σπίτι.

  Μέχρι τώρα ανακαλύψαμε δύο κατηγορίες :
  •   Αυτούς που είναι καλοί στο σχολείο ενώ στο δρόμο είναι " μάγκες "
  •   Και αυτούς που είναι "μάγκες " στο σπίτι ενώ έξω είναι καλοί.
Η "ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ
  - Είχα κάποτε έναν συμμαθητή στο δημοτικό που το καλοκαίρι πριν ανοίξουν τα σχολεία είχε μάθει ένα ολόκληρο λεξικό απ' έξω, έτσι ώστε όταν έρθει στο γυμνάσιο να παριστάνει αυτόν που έχει ανεπτυγμένο λεξιλόγιο.  Όταν ήρθε, άρχισε να μιλάει ευγενικά και να χρησιμοποιεί λέξεις που δεν λένε τα παιδιά επειδή είναι πολύ δύσκολες. Και οι καθηγητές εκπλήσσονταν που έχουν έναν τέτοιο μαθητή. Ύστερα, όταν έβγαινε έξω στα διαλλείματα άρχισε να βρίζει όλα τα παιδιά και σε κάθε πρόταση που έλεγε, συμπεριλαμβανόταν και μία βρισιά. Εγώ δεν άντεξα άλλο και τον αποκάλεσα " υποκριτή " την ώρα του μαθήματος καθώς μιλούσε με ωραίες λέξεις στην καθηγήτρια. Η καθηγήτρια με ρώτησε από περιέργεια γιατί τον αποκάλεσα " υποκριτή ". Εγώ της είπα τον λόγο. Όταν είναι μέσα στην τάξη, την ώρα που ένας καθηγητής είναι μέσα, παριστάνει τον έξυπνο με ένα ανεπτυγμένο λεξιλόγιο ενώ όταν βγαίνει έξω βρίζει ανθρώπους και αντικείμενα. Αυτός όμως δεν το δέχτηκε και είπε ότι δεν το κάνει.

  -Υπάρχουν άνθρωποι πού είναι το αντίστροφο, είναι καλοί έξω και κακοί μέσα στο σπίτι. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ένα είδος "υποκριτών". Είχα κάποτε έναν φίλο που οι γονείς του όσο καλό παιδί και άριστος μαθητής να ήταν οι γονείς του δεν ήταν ικανοποιημένοι με την συμπεριφορά του, έβριζε μέσα στο σπίτι άλλα έξω ήταν πά
ρα πολύ καλός. Δεν είναι προφανές σαν τι άνθρωπος θα μεγαλώσει;


  Για εκείνους που είναι "υποκριτές" θα συνιστούσα να προσπαθήσουν να γίνουν καλοί άνθρωποι και να μην υποκρίνονται  άλλο πια.

  Για εκείνους που έχουν σοβαρό πρόβλημα με αυτό να γράψουν στα σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου