Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ψεύτες

  Οι ψεύτες αποφεύγουν τις υποχρεώσεις τους λέγοντας πράγματα που δεν είναι αλήθεια. Κάποιοι το κάνουν αυτό συνέχεια και έτσι χαρακτηρίζονται ως ψεύτες. Κάποιοι άλλοι όμως λένε ψέματα σπάνια, στις δύσκολες στιγμές τους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποφύγει κάτι ένας ψεύτης. Όπως, μπορεί να προσποιείται ότι είναι άρρωστος για να μην πάει σχολείο. Αυτό όμως κάποιες φορές καταλήγει σε μία ανούσια πράξη, όπως να δώσουν οι γονείς σιρόπι στο παιδί τους που προσποιείται ότι είναι άρρωστο, ενώ δεν είναι, για να περάσει ο πόνος στην κοιλιά του και να το πιεί χωρίς λόγο. Τότε το παιδί μπορεί να πάθει σοβαρό πρόβλημα στον οργανισμό του αν αυτό συνεχιστεί. Κάποιοι ψεύτες λένε πολλά ψέματα κάθε μέρα και έτσι γίνονται κακοί άνθρωποι και κανείς δεν μπορεί να τους εμπιστευτεί. Και όταν οι ψεύτες πουν κάτι αληθινό, οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν θα τους πιστέψουν.

  Για να αναλύσουμε αυτό το θέμα πήραμε μερικές πληροφορίες από ψυχολόγους πού έχουν κάνει διάγνωση σε ανθρώπους με αυτό το πρόβλημα :

  -Εμείς σαν ψυχολόγοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά τέτοια προβλήματα. Οι άνθρωποι αυτοί λένε
ψέματα καθημερινά. Δεν ξέρουν ότι το ψέμα θα φανερωθεί κάποια στιγμή και θα τους δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα από το αρχικό. Όλοι οι άνθρωποι λένε ψέματα, μερικά αθώα και άλλοι πολύ μεγάλα, τόσο που μπορεί να κοστίσει μια ζωή ενός ανθρώπου. Οι περισσότεροι άνθρωποι που λένε ψέματα καταντάνε στην φυλακή. Το ψέμα είναι σαν μια εξάρτηση, όπως η ζάχαρη ή το τσιγάρο, αν αρχίσεις να λες ψέματα τότε δεν μπορείς να σταματήσεις εύκολα.- Είπε ένας ψυχολόγος που ήθελε να μείνει ανώνυμος.

  Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει αν οι ψεύτες προσπαθήσουν να καλλιεργήσουν τον χαρακτήρα τους με διάφορους τρόπους.

  Όποιος έχει ένα τέτοιο πρόβλημα ας γράψει στα σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου