Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ζήλια


Οι περισσότεροι άνθρωποι ζηλεύουν.
    Η ζήλια είναι ένα πράγμα το οποίο ισχύει κυρίως στα κορίτσια σήμερα. Όταν, για παράδειγμα, ένα παιδί παίρνει ένα καινούριο παιχνίδι τότε ο φίλος αυτού του παιδιού θέλει να πάρει ακριβώς το ίδιο παιχνίδι. Τότε λέμε ότι ο φίλος του παιδιού " ζηλεύει ". Είναι καλό να έχεις πολλά και χρήσιμα πράγματα, αλλά δεν χρειάζεται να είναι τα ίδια με έναν γνωστό ή φίλο. Υπάρχουν όμως μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί ένα παιδί να ξεπεράσει τη ζήλια. Οι γονείς δεν πρέπει να αγοράζουν στο παιδί τους ό,τι τους ζητήσει, ειδικά αν το θέλει επειδή το έχει και κάποιος άλλος. Αλλιώς το παιδί θα γίνει" κακομαθημένο" και θα τα έχει όλα, αφού οι γονείς τού παίρνουν ό,τι ζητήσει. 
     
    Γενικά, η ζήλια υπάρχει παντού γύρω μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ζηλιάρηδες. Η ζήλια δεν είναι μόνο ότι θέλω κάτι που το έχει ο άλλος, ζήλια είναι επίσης να ζηλεύεις τους ανθρώπους που με κάποιον τρόπο σου <<έκλεψαν>> τον φίλο ή ακόμη και το κορίτσι σου ή το αγόρι σου. Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να λέμε ότι δεν πειράζει, η ζωή πρέπει να συνεχιστεί και θα δεις ότι έτσι θα ξανα βρεις κι άλλον φίλο ή νέο αγόρι ή κορίτσι. Μην απελπίζεσαι εύκολα. Ένα καλό παράδειγμα είναι του Χρήστου:
"Πριν από μερικά χρόνια είχα έναν καλό φίλο, τον Ορέστη. Εμείς οι δύο ήμασταν οι καλύτεροι φίλοι, τίποτα δεν μας χώριζε ώσπου μία μέρα ήρθε στην τάξη μας ένα παιδί που λεγόταν Παναγιώτης. Ο Ορέστης και αυτός έγιναν καλοί φίλοι αλλά εμένα δεν με θέλαν μέχρι που μίλησα με ένα άτομο, δεν θέλω να αποκαλύψω το όνομά του, και μου είπε ότι και αυτός έτσι ήταν μέχρι που κατάλαβε ότι ''στους δύο, ο τρίτος δε χωράει'' και τέλος δεν τους έδινε σημασία. Εγώ έκανα το ίδιο και μετά από λίγο καιρό άρχισαν να με πλησιάζουν κι άλλα άτομα που μέχρι τώρα δεν ήξερα και έτσι δημιούργησα νέους αξέχαστους φίλους!!!'' 

     Όπως είπε ο Χρήστος έτσι θα έπρεπε και εσείς να κάνετε και θα δείτε ότι όλα θα πάνε καλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου