Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Αυτοτραυματισμός

    Ο Αυτοτραυματισμός είναι ένα πρόβλημα το οποίο υπάρχει σε πολλούς ανθρώπους (κυρίως εφήβους), καθώς το 10% των εφήβων πεθαίνουν ή τραυματίζονται. Αυτό συμβαίνει διότι οι έφηβοι πιέζονται πολύ στην καθημερινή τους ζωή, είτε από τα μαθήματα, είτε από την οικογένειά τους. Κάποιοι αυτοτραυματίζονται ή αυτοκτονούν, επειδή πιστεύουν ότι δεν έχει νόημα η ζωή τους ή αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Όμως, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι είναι ανούσιο να βάλεις τέλος στη ζωή σου ο ίδιος.

    Όλοι οι έφηβοι έχουν διάφορα προβλήματα καθημερινά, πολλοί από αυτούς μπορούν να νιώθουν δύσκολα. Μερικοί μπορούν να μη το δείξουν, ενώ άλλοι να μην αντέξουν άλλο και να το πουν σε κάποιον έτσι ώστε να τους δώσει μία λύση. Αυτοί, όμως, που κρατάνε τα αισθήματά τους μέσα τους θα έχουν μεγάλο πρόβλημα στο μέλλον γιατί αυτός θα τους ακολουθεί μια ζωή. Πολλοί από αυτούς μπορούν να αυτοκτονήσουν. Σε αυτά τα προβλήματα πρέπει να βοηθήσουν και οι γονείς.

    Οι γονείς πρέπει να λάβουν τα εξής μέτρα:

  • Πρέπει να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο παιδί τους.
  • Πρέπει να μάθουν στο παιδί τους τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχει.
  • Πρέπει να μάθουν στο παιδί τους την πραγματική αξία της ζωής.
    Ουσιαστικά, οι γονείς είναι αυτοί που θα δώσουν στο παιδί τους μία λύση σε κάθε πρόβλημα που έχει.
    Γράψτε μας στα σχόλια τι πιστεύετε για αυτό το θέμα. 

2 σχόλια:

  1. •ΕΥΤΙΧΩΣ ΠΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ...
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ •

    ΑπάντησηΔιαγραφή