Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Τα λάθη των γονιών προς τα παιδιά


     Οι γονείς είναι αυτοί που μας έδωσαν τη ζωή. Τους γονείς τους αγαπάμε όλοι μας τη ζωή. Αλλά μήπως κάποιες φορές κάνουν λάθη;

Οικογένεια
   Πολλές φορές οι γονείς πιέζουν τα παιδιά τους, για το σχολείο, για την παρέα τους κ.α. Τα παιδιά καταπιέζονται διότι οι γονείς πολλές φορές λείπουν από το σπίτι και όταν έρχονται, τα βλέπουν να παρακολουθούν μία εκπομπή στην τηλεόραση και νομίζουν ότι δε διαβάσανε τα παιδιά καθόλου. Έτσι τα τιμωρούν. Αυτό όμως δεν είναι σωστό. Οι γονείς δεν πρέπει να παίρνουν αποφάσεις γρήγορα αν δε ξέρουν τί έκανε το παιδί τους. Δε πρέπει να μαλώνουν τα παιδιά τους πολλές φορές γιατί έτσι τα παιδιά τα παίρνουν ως πρότυπο και μετά κάνουν το ίδιο και στα παιδία τους και έτσι διαδίδεται από γενιά σε γενιά. Έτσι κι αλλιώς, τα παιδιά χρειάζονται πρότυπα και όχι κριτές (Τζόζεφ Ζουμπέρ). 

     Πολλές φορές οι γονείς χτυπάνε ή βρίζουν τα παιδιά. Πολλοί από τους γονείς δε ξέρουν ότι ο νόμος απαγορεύει το ξύλο. Πολλοί γονείς νομίζουν ότι το ξύλο κάνει καλό, επειδή έτσι τους έχουν μάθει. Είναι προτιμότερο οι γονείς να μιλήσουν με τα παιδιά για να καταλάβουν το λάθος. Πρέπει να μάθουν ότι η βία δεν είναι ποτέ η λύση. Από τα παλιά κιόλας χρόνια λέγανε ότι, με τη βία μην ανατρέφεις τα παιδιά, αλλά διασκεδάζοντας (Πλάτων).

     Όταν τα παιδιά χρειάζονται τους γονείς, αυτοί δεν τα υποστηρίζουν. Οι γονείς πρέπει να δίνουν καλό παράδειγμα στα παιδιά έτσι ώστε αυτά να ακολουθούν τον ίδιο τρόπο παιδαγώγησης. Γιατί, όπως είπε η Φίλις Ντίλερ "Να είσαι πάντα καλός με τα παιδιά σου, γιατί αυτά θα επιλέξουν τον οίκο ευγηρίας σου".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου