Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Κακομαθημένα παιδιά

     Κακομαθημένα είναι παιδιά ή ακόμα και έφηβοι που όλοι οι άνθρωποι έχουν γνωρίσει. Είναι τα παιδιά που μπορούν να έχουν ό,τι ζητήσουν από τους γονείς τους. Αλλά ποιοι μπορεί να είναι οι παράγοντες και πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε; Για αυτό θα μας μιλήσει ο ψυχολόγος κ. Παπαδόπουλος.

    -Κακομαθημένα είναι τα παιδιά που ξέρουν ότι θα τους πάρουν ό,τι ζητήσουν. Δηλαδή αν ένα παιδί θέλει να αγοράσει ένα παιχνίδι, τότε οι γονείς του θα του το αγοράσουν αμέσως. Η συμπεριφορά αυτή οφείλεται στην κακή διαπαιδαγώγηση των παιδιών. 
Υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
  • Είτε επειδή οι γονείς το κάνουν επειδή αγαπάνε πολύ το παιδί.
  • Είτε επειδή το παιδί ενοχλεί συνέχεια τους γονείς γιατί θέλει να πάρει κάτι. Έτσι οι γονείς αγοράζουν αυτό που θέλει το παιδί μόνο και μόνο για να τους αφήσει ήσυχους. 
      Όλοι ξέρουμε ότι οι γονείς αγαπάνε τα παιδιά τους, θα έδιναν και την ζωή τους γι' αυτά, αλλά όταν η αγάπη είναι υπερβολική και ξεπερνάει τα όρια τότε το παιδί γίνεται επιθετικό μαζί τους, αν δεν τους πάρουν κάτι. Μερικές φορές οι γονείς δεν αντέχουν άλλο και πάνε και τους παίρνουνε ό,τι θέλουνε, όσο και να κοστίζει. Αυτό δεν είναι καλό για τα παιδιά. Τα παιδιά έχουν πρότυπα τους μεγάλους, όταν μεγαλώσουν τα παιδιά αυτά τότε θα διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά όπως τους διαπαιδαγωγούσαν οι γονείς, βλέπετε έτσι γίνεται πάντα!

    Τα παιδιά, κυρίως τα μικρότερα, πολλές φορές ζητάνε άχρηστα πράγματα που βλέπουν στις διαφημίσεις ή ακόμα και στο διαδίκτυο, νομίζοντας ότι είναι χρήσιμα για την ζωή τους. Έτσι τα περισσότερα παιδιά ζητάνε. Επίσης, τα παιδιά ζητάνε και πράγματα που άλλα παιδιά έχουν. Όχι, μην μπερδεύετε την ζήλια με το να ζητάει κάτι το παιδί, αυτό δεν έχει καμία σχέση. Τα παιδιά ζητάνε πράγματα που δεν έχουν τα άλλα παιδιά και αυτό είναι τελείως φυσικό. Θυμηθείτε και εσείς τον εαυτό σας μικρό!

    Τι θα κάνετε όμως αν καταλάβετε ότι το παιδί σας είναι κακομαθημένο; Υπάρχουν δύο τρόποι. Ο πρώτος είναι να πείτε τα παιδιά για το αν κάτι είναι χρήσιμο για αυτό, αλλά ποτέ μα ποτέ μην τον χτυπάτε, κλοτσάτε ή ακόμα και φωνάζετε. Η ψυχραιμία σας είναι σημαντική για το παιδί και για το καλό σας. Ο δεύτερος τρόπος είναι απλά μια συζήτηση με έναν ψυχολόγο. Αυτός μπορεί να βοηθήσει πολύ στην δύσκολη κατάσταση που σας έφερε το παιδί σας.

    Σας εύχομαι ένα καλό καλοκαίρι με πολύ χαρά! - ολοκλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος. Εδώ πέρα τελειώνει η ανάρτηση να ξέρετε ότι βάλαμε πολλά βίντεο. Αναρτήσεις προσπαθούμε να βάλουμε το γρηγορότερο δυνατό. Ευχαριστούμε για την ψυχραιμία σας!
    

2 σχόλια: