Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Διαζύγιο

Όταν ένα παντρεμένο ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει, παίρνει διαζύγιο. Το διαζύγιο όμως είναι ένα πολύ κακό γεγονός όταν το ζευγάρι έχει παιδιά. Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να ζουν και με τους δύο γονείς. Όταν όμως οι γονείς χωρίζουν, πρέπει επίσης να αποφασίσουν με ποιον θα μείνουν τα παιδιά τους. Κάποιοι γονείς διαφωνούν για αυτό το πράγμα και αναγκάζονται να πηγαίνουν σε δικαστήρια. Το διαζύγιο είναι δύσκολο και για τους γονείς αλλά και για τα παιδιά:
  • Ο γονιός ταλαιπωρείται επειδή δεν μπορεί να προσέχει τα παιδιά του μόνος, ειδικά αν τα παιδιά είναι μικρά. Υπάρχει η λύση να προσλάβει ο γονιός έναν άνθρωπο ο οποίος θα μπορέσει να φροντίζει τα παιδιά, αν είναι μικρά, όταν ο γονιός είναι στη δουλειά. Αυτή η λύση όμως μπορεί να κοστίσει αρκετά λεφτά.

  • Τα παιδιά τραυματίζονται ψυχολογικά όταν σκέφτονται ότι δεν έχουν πατέρα ή μητέρα. Αυτός ο τραυματισμός αλλάζει τη συμπεριφορά των παιδιών και κάποιες φορές ασκούν ή δέχονται bullying.

Γι'αυτό δεν πρέπει να χωρίζουν οι γονείς γιατί το διαζύγιο είναι ταλαιπωρία και για αυτούς αλλά και για τα παιδιά τους. Πρέπει να μείνουν ενωμένοι για τα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου