Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ειρήνη

   Σε αυτήν την ανάρτηση θα μιλήσουμε για την ειρήνη. Η ειρήνη βαθιά μέσα της σημαίνει ησυχία, αγάπη και γαλήνη. Με την σύγχρονη όμως έννοια σημαίνει και δημοκρατία, επειδή αυτή συνδέεται πάρα πολύ με αυτήν. Αλλά ποια ήταν τα πρώτα σημάδια ανακάλυψης της ειρήνης στον κόσμο μας;

    Όλα ξεκίνησαν όταν οι αρχαίοι Έλληνες φτιάξανε την κόρη του Δια, μια θεά, την Ειρήνη, η οποία συμβόλιζε την ησυχία. Μετά έγινε και η πρώτη προσπάθεια παγκόσμιας ειρήνης την οποία ίδρυσαν οι Στωικοί Φιλόσοφοι (πολιτικοί άνδρες και φιλόσοφοι). Το 18ο αιώνα έγινε η πρώτη ειρηνιστική κίνηση που την ανέπτυξαν ο Ζαν-Ζακ Ρουσσώ και ο Βολταίρο. Τέλος, μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο δημιουργήθηκαν ομάδες για την παγκόσμια ειρήνη. Έως και σήμερα απ' ότι ξέρουμε υπάρχουν ομάδες που προσπαθούν να φέρουν ειρήνη. Μερικές από αυτές είναι η Unicef, Unesco, ο Ερυθρός Σταυρός και πολλές άλλες.


    Σε αυτό το σημείο ταιριάζει το λατινικό ρητό: «Si vis pacem para bellum.», που σημαίνει, αν θες ειρήνη να ετοιμάζεσαι για πόλεμο. Στη σημερινή εποχή πολλές χώρες καταλήγουν σε πόλεμο κατά την προσπάθειά τους να επικρατήσουν ειρήνη. Η αλήθεια που όλοι ξέρουμε και κρύβεται πίσω από όλο αυτό είναι προφανής. Οι Αμερικάνοι έκαναν τον πόλεμο για να πουλήσουν στον στρατό όπλα και να παράγουν καινούρια. Έτσι, η Αμερική κερδίζει χρήματα και δόξα, διότι μετά τους βομβαρδισμούς έρχεται και φέρνει την ειρήνη, έτσι περισσότεροι άνθρωποι τους λατρεύουν.


    Κάποιος σίγουρα θα μας ρωτήσει: Τι σχέση έχουν αυτά με την συμπεριφορά; Και όμως έχουν, θέλουμε απλά να σας δείξουμε για την ειρήνη μέσα και πόσο καλύτερη είναι από τον πόλεμο. Αν κάποιος έχει την ειρήνη μέσα του, τότε ταυτόχρονα είναι και φιλόζωος και καλός και συμπαθητικός. Οπότε προσπαθήστε να γίνεται και εσείς ειρηνικοί άνθρωποι. Ως την άλλη φορά καλή συνέχεια. 

    Παρακάτω έχει μερικές γνώμες μεγάλων ανθρώπων σχετικά με την ειρήνη:
  • Ο Πόλεμος προς την ειρήνη οδηγεί.  Κικέρων
  • Ειρήνη είναι η στοργική μάνα της γης.  Ησίοδος
  • Ειρήνη είναι ελευθερία σε ησυχία.  Οβίδος
  • Η ειρήνη έχει τις δικές της νίκες, όχι λιγότερο δοξασμένες από αυτές του πολέμου.  Μίλτων
  • Ειρήνη αντί πάσης θυσίας.  Λαμαρτίνος
  • Δεν υπήρξε ποτέ καλός πόλεμος ή κακή ειρήνη.  Β. Φραγκλίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου