Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Άγχος

    Άγχος είναι η κατάσταση ανησυχίας ενός ανθρώπου για ένα πράγμα, είτε σοβαρό, είτε όχι. Το άγχος δημιουργεί πανικό σε κάποιον που το έχει. Οι αιτίες του άγχους μπορούν να είναι από ένα απλό τεστ. Μπορεί όμως να αγχώνεται ένας άνθρωπος για σοβαρούς λόγους, όπως έναν πόλεμο που δυστυχώς ισχύει πολύ σήμερα. Άγχος νιώθουν όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα με το αν είναι μεγάλοι σε ηλικία ή όχι. Μπορεί το άγχος, όμως, να έχει συνέπειες στην ζωή σας; Μπορεί να αντιμετωπιστεί, ή και το γενικό ερώτημα: Είναι το άγχος αρρώστια;


    Το άγχος μπορεί να έχει συνέπειες στην ζωή μας και αυτό το βρήκαμε από ένα forum, όπου ο SuoD μας εξηγεί το πρόβλημά του αναλυτικά: "Τους τελευταίους 6-7 μήνες φοβάμαι κάθε μέρα ότι θα πεθάνω από κάποια αρρώστια ή από ανακοπή/έμφραγμα. Εμφανίζω ένα σύμπτωμα στο σώμα μου και αμέσως το συνδέω με όσες αρρώστιες γνωρίζω ότι μπορεί να σχετίζονται με αυτό..." Αυτό που εξήγησε ήταν ένα από τα ανεπτυγμένα επίπεδα του άγχους και σχετίζονται πολύ με τον φόβο για τις αρρώστιες. Αυτό που μας λέει ονομάζεται nervous base ή the base of the brain, που στα ελληνικά θα μεταφραζόταν νευρική βάση, και όπως το εξηγούν οι γιατροί είναι απλά όταν αισθάνεσαι σαν να σε πονάει κάτι αλλά μετά όταν το ξεχνάς, σε περνάει. Όλοι το έχουμε πάθει έστω και μια φορά, ειδικά με αυτούς που φοβούνται τις αρρώστιες, όπως, ο SuoD. Το άγχος κάνει τον άνθρωπό δειλό και. όπως μας λέει παρακάτω ο SuoD, δεν επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους και όλα αυτά οδηγούν στην αυτοκτονία και την απομόνωση.


    Σίγουρα η λύση δεν είναι τα ψυχοφάρμακα, στην περίπτωση του χρήστη θα ήταν αποτελεσματική  η συχνή άθληση, η αισιοδοξία και η φιλία. Αν δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει με αυτόν τον τρόπο τότε μπορεί να επισκεφτεί έναν ψυχολόγο και να μιλήσει μαζί του. Στην περίπτωση όχι τόσο σημαντικού άγχους, όπως ενός τεστ, θα ήταν καλή η ηρεμία και ειδικά η θετική σκέψη. Τέλος, όπως βγάζουμε σαν συμπέρασμα, το άγχος είναι αρρώστια. Οι ψυχολόγοι, όπως και εμείς, το άγχος το χωρίζουμε σε παθολογικό και φυσιολογικό. Το ίδιο κάναμε και εμείς, ο SuoD έχει παθολογικό άγχος και το παράδειγμα με το τεστ είναι το φυσιολογικό. Και τα δύο, όμως, βλάπτουν την υγεία δημιουργώντας προβλήματα σωματικής και ψυχολογικής κατάστασης, καρκίνο, νεύρα και φοβίες.

    Ο σύγχρονος άνθρωπος αντιμετωπίζει προβλήματα άγχους καθημερινά και δημιουργεί προβλήματα σε αυτούς και στην κοινωνία μας. Να προσπαθείτε να το αποφεύγετε και πάντα να θυμάστε πως αυτό το πράγμα που σας κάνει να αγχώνεστε δεν είναι τίποτα σε σχέση με κάτι άλλο που θα σας συναντήσει στην ζωή σας. 
Ελπίζουμε να σας βοήθησε η ανάρτηση και ως την επόμενη φορά σας ευχόμαστε καλή συνέχεια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου