Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Εγκατάλειψη σχολικού περιβάλλοντος

    Εγκατάλειψη σχολικού περιβάλλοντος είναι όταν ένας μαθητής ( είτε γυμνασίου είτε λυκείου ) εγκαταλείπει το σχολείο του πριν καν το τελειώσει. Αυτό συμβαίνει διότι το παιδί είναι αναγκασμένο να βοηθάει τους γονείς του σε αγροτική δουλειά αλλά και επειδή το ίδιο δεν θέλει να πηγαίνει σε αυτό. Το να μην πηγαίνει κάποιος στο σχολείο είναι ουσιαστικά το όνειρο κάθε παιδιού. Κρύβονται όμως και πολλά μειονεκτήματα πίσω από το θέμα αυτό.

  • Το παιδί δεν θα μπορέσει να κατανοήσει πολλά πράγματα. Αν παρατήσει το σχολείο, και κυρίως το γυμνάσιο, τότε δε θα μπορέσει να καταλαβαίνει τα περισσότερα πράγματα για τα οποία μιλάνε οι συνομήλικοί του. Μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η λειτουργία του κράτους, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό.
  • Δε θα έχει την ικανότητα να βρει δουλειά στο μέλλον. Το σχολέιο βοηθάει στην επαγγελματική αποκατάσταση ενός μαθητή, έτσι ώστε να μπορέσει να βρει δουλειά όταν πια τελειώσει το σχολείο. Αυτό όμως δε θα ισχύει αν παρατήσει το σχολείο. Η εγκατάλειψη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα το δύσκολο μέλλον του παιδιού, αφού δε θα έχει απολυτήριου πανεπιστημίου και η επιλογή επαγγέλματος θα είναι περιορισμένη.
  • Ο/Η μαθητής/μαθήτρια δε θα είναι κοινωνικοποιημένος/μένη. Πιο συγκεκριμένα, δε θα μπορέσει να βρει εύκολα φίλους, αφού θα νιώθει κατώτερος σε μόρφωση από τους άλλους και θα κυριαρχεί το αίσθημα μειονεξίας. Έτσι, δε θα κάποιον να τον/την υποστηρίζει και θα νιώθει μοναξιά.
Αυτή ήταν η ανάρτησή μας. Ελπίζουμε να σας άρεσε και να ήταν χρήσιμη. Υπάρχουν τόσα πολλά μειονεκτήματα της εγκατάλειψης του σχολείου που δεν μπορούσαμε να τα αναφέρουμε όλα εδώ. Πιστεύουμε πώς αυτό είναι καθαρά προσωπικό σας θέμα και είμαστε πέρα της βοήθειάς σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου